Jednou z neodmyslitelných součástí horkých letních dní je samozřejmě zmrzlina. Kdo by si rád nedopřál lahodné a sladké osvěžení? Mnozí z nás ale mají strach z přílišného množství cukru v této studené pochoutce.

Pokud se chcete vyhnout přebytku cukru, barvivům, aromatům a konzervantům, není nic jednoduššího než si připravit vynikající domácí zmrzlinu. Vyzkoušejte tento recept s jakýmkoli ovocem!

Složení

  • 150 g otrub
  • 150 ml jogurtu,
  • 130 g jahod
  • 15 g rozinek
  • 50 ml slané minerální vody.

Příprava

Všechny přísady smíchejte za pomocí mixeru a vytvořte homogenní hmotu. Výslednou směs nalijte do uzavíratelné dózy a vložte do mrazáku. Po hodině promíchejte a opět nechte zmrazit po dobu minimálně 3 hodin.

zdroj: bidista.com

Sdílejte