Cuketa se v posledních letech stává stále více a více populární a oblíbená pro přípravu všemožných jídel. Tato sezónní zelenina, které bývá dostatek především v létě je vhodná pro lehké pokrmy.

Dnešní recept využívá cuketu a kombinuje ji se sýrem, což je známé a oblíbené spojení. Vznikne lehké vyvážené zeleninové jídlo, vhodné na oběd i na večeři a jistě si na něm pochutnáte nejen sami, ale i s rodinou.

Složení:

  • cuketa (1 velká, nebo 2 střední)
  • mouka (hladká)
  • vajíčko
  • pepř, sůl
  • šunka (4 velké plátky)
  • sýr Gouda
  • mozzarella
  • olej
  • mléko

Příprava:

Smícháme mouku, vejce a mléko a umícháme těsto trochu hustší, než na palačinky. Přidáme sůl a pepř.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a každý z nich obalíme ve směsi a potřeme olejem.

Umístíme na papírovou utěrku pro odsátí mastnoty.

Do zapékací misky poklademe vrstvu cukety, na ni šunku, goudu, mozzarellu a zabalíme cuketové plátky k sobě. Celé zakryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Po vychladnutí můžeme podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte