Pod názvem Csorba se skrývá výborná a vydatná polévka, která má svůj původ v Transylvánii. V této oblasti je to velmi oblíbené a tradiční jídlo, které nezabere moc času, ani práce, ale chutná výtečně.

Tato polévka je plná vitamínů a látek potřebných pro tělo. Díky tomu, že obsahuje maso, zelí a mnoho zeleniny je velmi sytá a lze ji podávat jako večeři, nebo rovnou hlavní jídlo. Jistě zachutná i Vám.

Složení

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 kg vepřového masa,
  • 1 konzervovaný zelený hrách,
  • 1 konzerva zelených fazolí,
  • 1 velká zakysaná smetana,
  • kávová lžička octa,
  • 2-3 lžíce mouky,
  • sůl, pepř,
  • 2-3 mrkve,
  • 2 petržele,
  • 3 střední brambory,

Příprava

Nakrájejte všechnu zeleninu na tenké proužky a naložte ji do oleje. Přidejte maso a zalijte půl litrem vody. Polévku zahřejte a vařte několik minut. Poté přidejte zelí, hrášek, fazole a nakonec brambory. Vařte do změknutí všech přísad, a nakonec přidejte směs octa, mouky, zakysané smetany a ještě pár minut povařte. Polévku podávejte s chlebem.

zdroj: kedvencreceptek.com

Sdílejte