K létu neodmyslitelně patří velké množství ovoce různých druhů, jelikož je jejich sezóna a vy si tak můžete zdravě osladit každý den. V zimě ale ovoce naopak není, pouze v supermarketech a mohou nám chybět vitamíny.

Nebo nás prostě jen honí mlsná. Pro tyto případy si zkuste podle našeho receptu připravit výborný domácí třešňový krém, na kterém si můžete pochutnat celý rok a využijete úrodu třešní třeba z vlastní zahrádky.

Potřebujeme:

  • 1 kg čerstvé třešně
  • 1 citrónová strouhaná kůra
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 3-4 lžíce cukru
  • 3-4 hřebíčky
  • 3 skořice
  • mléko

Příprava:

Povaříme koření a citronovou kůru ve vodě s cukrem.

Po 4 minutách přidáme třešně a povaříme, dokud nezměknou.

Pudink smícháme se studeným mlékem a přidáme do směsi s třešněmi, vaříme do zhoustnutí a můžeme podávat studené i teplé.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte