Poctivých domácích koláčů a zákusků není nikdy dost a proto se dnes můžete inspirovat dalším z mnoha receptů na jejich přípravu. Jistě si jej velmi oblíbíte a pochutnáte si vy i rodina. Existují dva způsoby přípravy.

Pokud nemáte čas připravovat těsto dle postupu, můžete využít listové těsto a koláč bude také vynikající. Díky této vychytávce bude jeho příprava opravdu bleskově rychlá a můžete tak pohostit i nečekané hosty.

Složení:

  • 500 g mouky (polohrubé)
  • 3 žloutky
  • 120 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • 20 g kvasnic
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Mléko
  • sůl
  • vanilkový cukr
  • Nebo balení listového těsta a 6 dkg roztaveného másla

Náplň:

  • 750 g tvarohu
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 150 g cukru
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 6 vaječných bílků vyšlehaných do pěny
  • vanilkový cukr
  • 1 citrónovou strouhanou kůru

Příprava:

Tento koláč si můžete vyrobit z mraženého listového těsta . Naskládejte vrstvu těsta a polijte jej máslem. Potřete náplní a poklaďte druhou vrstvou těsta. Vložte na plech a pečte dozlatova v troubě.

Náplň: Vyšlehejte tvrdou pěnu z vaječných bílků. smíchejte zbývající složky a vmíchejte pěnu.

Připravte těsto z mouky , vaječného žloutku, másla, cukru, droždí rozmíchaného ve vlažném mléku, zakysané smetany a mléka, pokud je to potřeba, soli a vanilkového cukru dobře spolu promíchejte. Těsto rozdělte na dva díly a oba vyválejte, vložte jeden list do vyloženého plechu, pokryjte náplní a poté poklaďte druhou vrstvu těsta. Umístěte do předehřáté trouby. Pečte koláč na nízké teplotě, dokud nebude mít zlatou barvu. Dobrá chuť!

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte