Bramborový salát již dávno není jen záležitostí štědrovečerní tabule. Rádi si ho vychutnáme i k masům a smaženým jídlům po celý rok. V létě však dominuje příprava masa spíše na grilu a lehčí jídla.

Milovníci bramborového salátu nemusejí zoufat, máme pro vás inovativní recept, jak si svoji oblíbenou přílohu můžete vylepšit a dopřát si její odlehčenou a zdravou letní verzi v kombinaci se zeleninou.

Potřebujeme:

  • Asi 900 g brambor
  • 1 paprika (zelená, červená, žlutá, oranžová nebo kombinace – podle chuti)
  • 200 – 300 g cherry rajčat
  • 1 střední červená cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • Sůl, olej, pepř
  • Poloviční lžička vegety (volitelně)
  • jablečný nebo obyčejný ocet

Příprava:

Brambory opláchneme a uvaříme, nakrájíme je na plátky.

Papriku, česnek a rajčata nakrájíme nadrobno.

Všechnu zeleninu vložíme do mísy.

V malé misce si připravíme zálivku.

Smícháme olej, ocet, pepř sůl a vegetu.

Touto směsí zalijeme zeleninou a necháme půl hodiny odstát v lednici.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte