Krémové dezerty jsou velmi oblíbené ve všech různých variacích, ať už jako řezy, ovocné koláče, nebo tvarohová pochoutka. Každý má svůj oblíbený druh a existuje mnoho způsobů přípravy.

Kokos je oblíbenou surovinou v kuchyni a při pečení se často využívá do různých dezertů, koláčů a buchet. Tento recept je obohacen právě o kokos a proto má lehkou exotickou chuť. Kokos je znám pro své mnohé zdravotní benefity.

Přísady na těsto:

  • 7 vajec
  • 14 lžic cukru
  • 14 lžic studené vody
  • 14 lžic mouky
  • polovina sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku

Náplň:

  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce krupice
  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 100 g kokosu
  • 1 čajová lžička vanilkového aroma
  • práškový cukr pro dekoraci

Příprava:

Vaječné bílky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu. V jiné nádobě smícháme žloutky, mouku, prášek do pečiva a pomalu vmícháme do pěny z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich dochutíme kakaovým práškem, dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného plechu a pečeme 35 minut v troubě při 170 stupních. Hotové korpusy necháme vychladnout.

Krém: Zahřejeme mléko, jakmile začne vařit, přidáme krupici a mícháme, abychom se zbavili žmolků. Přidáme máslo, cukr a vaříme, dokud nevznikne krémová hmota. Odstavíme z vařiče a přidáme kokos a vanilku. Krém necháme úplně vychladnout.

Kakaový korpus namažeme krémem a umístíme na něj korpus bílý. Dáme na několik hodin do lednice a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte