Kdo by neměl rád jemné řezy a dezerty s pořádnou porcí smetanového krému. Jejich příprava je ale občas zbytečně složitá a obsahuje kroky navíc, které by mohly bát zcela vynechány a příprava by nezabrala tolik času.

Proto se hodí znát náš dnešní recept a mít ho na paměti při přípravě sladkých dobrot. Jedná se o univerzální krém s širokými možnostmi využití. Tajemství jeho skvělé chuti a konzistence je v rychlosti přípravy.

Potřebujeme:

  • 1,5 litru mléka
  • 4 vejce
  • 15 g cukru
  • 3 balení vanilkového cukru

Příprava:

Rozdělte si vejce, promíchejte žloutek s cukrem, dokud se cukr nerozpustí.

Pomalu vyšlehejte mléko s vanilkovým cukrem.

Přidejte k bílkům čtvrt čajové lžičky octa, abyste vyšlehali perfektně tvrdou pěnu.

A tady je trik! Aby byl vaječný žloutek trochu lehký, nevařte ho v mléce, ale vložte směs do mikrovlnné trouby.

Takže krém bude lehký, ale nebude mít žmolky.

Každý krok provádějte maximálně po dobu 1 minuty.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte