Oblíbenou skupinou dezertů jsou ty, které v sobě pojí obyčejnou část těsta s částí dochucenou kakaem. Dort díky této kombinace získá úplně nový vzhled a také skvěle chutná. V dnešním receptu využijeme právě čokoládu a šlehačku.

Vytvoříme tak jemný vláčný dort, který bude chuťově přímo neodolatelný. Tento dezert je velmi efektivní a můžete jej servírovat například i na rodinných oslavách a sešlostech. Příprava je velmi jednoduchá.

Složení krémové pěny:

  • 10 g želatiny
  • 125 ml mléka
  • 200 ml šlehačky
  • 60-90 g cukru
  • vanilka

Složení čokoládového krému:

  • 10 g želatiny
  • 125 ml mléka
  • 200 ml šlehačky
  • 60-90 g cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • vanilka

Složení polevy:

  • 50 g hořké čokolády
  • 40 ml šlehačky

Příprava:

Přichystejte si formu o průměru 18 cm.

Namočte želatinu v mléce a připravte krémovou pěnu, podle návodu na sáčku Vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkou do tvrdé pěny.

Smíchejte mléko s trochou želatinové směsi a krouživými pohyby zamíchejte.

Postupně vmíchejte želatinu, dokud nedostanete homogenní směs.

Zamícháme šlehačku a vmícháme ji do směsi, kterou nalijeme do formy a dáme do lednice po dobu 30 minut.

Čokoládovou část vytvoříme stejně jako předchozí část, pouze nakonec ochutíme kakaem.

Nalijeme na bílou část ve formě a odložíme na 30 minut do lednice.

Nakonec Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a vmícháme do ní šlehačku. Směsí polijeme dort.

Dobrou chuť! Nezapomeňte tento dezert sdílet se svými přáteli!

zdroj: bidista.com

Sdílejte