Rolády a rolky jsou velmi oblíbeným typem pokrmů ve světě, i v našich končinách. Je tomu tak pravděpodobně pro to, že svojí konzistencí dokáží spojit všechny chutě na talíři do jednoho kousnutí.

Pro přípravu tohoto receptu můžete využít jakýkoli druh masa, takže rolky můžete připravit, i když nemáte doma například kuřecí, nebo vepřové. Pak už jen stačí doplnit vhodnou přílohou a můžete si pochutnat.

Složení:

  • kuřecí, hovězí, nebo vepřové maso (volitelně)
  • houby
  • cibule
  • vařená rýže
  • zelí
  • máslo
  • slanina
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava:

Maso omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a rozklepeme. Posypeme oblíbeným kořením.

Připravíme náplň: smícháme rýži, cibulku a houby osmahneme na oleji a přimícháme rýži. Na každý plátek masa navrstvíme náplň a poté jej srolujeme.

Zelí povaříme několik minut v horké vodě a každou rolku obalíme v zelném listu.

Rolky osmahneme na pánvi s máslem, přidáme trochu vody a necháme vařit 20 minut.

Po vychladnutí obalíme každou rolku plátkem slaniny a necháme zapéct při 180 stupních po 10 minut.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte