Jistě jste všichni zvědaví, co se skrývá pod cizojazyčným názvem tohoto pokrmu. Jedná se o hlavní jídlo, které můžete podávat jak na oběd, tak na večeři a jistě si na něm pochutná celá rodina.

Základními surovinami je mleté maso, brambory, vejce a sýr. Prostě všechny typické přísady, které má rád snad každý a jejich kombinace je vskutku lahodná. Příprava je jednoduchá a nezabere ani moc času.

Ingredience:

  • 1 kg mletého masa

Náplň:

  •  2 cibule
  •  4 brambory
  •  5 vajec
  •  200 g sýra
  •  majonéza
  •  sůl, pepř

Příprava:

Připravte si nádivku: Smíchejte brambory nastrouhané na hrubém struhadle se solí a majonézou. Uvařte vejce a nakrájejte je na drobno, přidejte do směsi.

Z mletého masa vytvarujeme placičky o průměru 10 cm a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Na každou placičku dáme dostatek nádivky a posypeme nakrájenou cibulí a nakonec strouhaným sýrem a ještě jednou potřeme majonézou.

Pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu 30-35 minut a můžeme podávat ještě horké.

zdroj: vk.com

Sdílejte