Mleté maso už dávno neznamená jen karbanátky. V poslední době je oblíbená příprava domácích Burgerů na grilu právě z mletého masa. Je to jednoduché a časově nenáročné výborné jídlo.

Pokud však chcete vyzkoušet něco nového a v lednici máte právě mleté maso, dnešní recept je právě pro vás. Můžete si připravit vynikající maso se sýrovou náplní. Tyto dvě chutě jsou vždy dobrým spojením a stačí už jen příloha.

Potřebujeme:

  • 80 dkg mletého vepřového masa
  • 30 dkg mletého kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 200 ml mléka
  • 70 gramů chleba
  • Sůl (podle chuti)
  • Mletý černý pepř (podle chuti)
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 150 g tvrdého sýra
  • kopr

Příprava:

Smíchejte mleté ​​vepřové a kuřecí maso a přidejte nakrájenou cibuli.

Namočte chléb do 100 ml mléka a až je jemně namočený, přitiskněte ho na prkýnko a stlačte do placky.

Přidejte zbývající mléko do strouhaného masa, přidejte sůl a pepř.

Nejprve si ze směsi vytvořte koule , pak do nich vyhlubte důlky a položte do vymazaného pekáče.

Náplň: nastrouháme sýr, mícháme se zakysanou smetanou, vejci a nakrájeným koprem.

Naplňte kuličky směsí a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 25-30 minut.

Pro tento recept se namísto výše uvedeného mohou používat jiné druhy mletého masa.

zdroj: tudasfaja.com

Sdílejte