Blíží se nám svátek svatého Martina, a proto se jistě chystáte péct tradiční husu. U takového stolu se většinou schází celá rodina, aby si její členové vychutnali společné jídlo. Co ale sladká tečka?

Pokud chcete hostům později nabídnout kávu, je skvělé ji doplnit vhodným zákuskem. Připravte si podle tohoto receptu nadýchané těsto plněné jemným vanilkovým krémem. Jistě si všichni pochutnají.

Přísady

  • 250 ml vody
  • 80 g sádla nebo másla
  • 125 g mouky
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru

Pro náplň

  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 250 ml mléka
  • 250 g mascarpone
  • 25 ml smetany
  • 100-150 g cukru

Příprava

Máslo rozpusťte v ohřáté vodě, přidejte sůl, cukr a mouku. Povařte směs, dokud se neodlepí od stěn hrnce. Vmíchejte vejce a celou směs pořádně promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem a vytvořte na něm pomocí stříkacího sáčku kolečka z těsta. Pečte v troubě na 200 stupňů po 20 minut a poté na 150 stupňů dalších 10 minut. Prvních 20 minut neotvírejte dvířka trouby.

Pudink uvařte v mléce s cukrem dle běžného návodu. Přidejte vyšlehanou smetanu, mascarpone a zbytek cukru. Tímto krémem naplňte hotové koblihy a můžete podávat!

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte