Není nad dobré domácí buchty všeho druhu. S náplní i bez jsou vždy skvělým dezertem, nebo doplňkem ke kávě. Pokud byste rádi ochutnali novou variantu tohoto oblíbeného jídla, vyzkoušejte tento recept.

Díky využití kefíru v receptu získáme lahodné, hladké a přitom nadýchané těsto, které po usmažení chutná výborně. Buchtičky jsou populární zejména mezi dětmi. Doplnit je můžete například domácí marmeládou.

Budete potřebovat:

  • 1.5 balení kefíru.
  • 1 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce. oleje
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky sody
  • asi 2-3 šálky mouky (polohrubé)
  • balíček vanilkového cukru.

Příprava:

Ze všech přísad uhněteme měkké těsto, nemělo by se lepit na ruce. Zakryjeme jej a necháme odpočívat 20 minut.

Posypeme vál moukou a těsto rozdělíme na 2 části. Z každé vyválíme obdélník o šířce cca 1 cm a rozřežeme na malé obdélníky, uvnitř prořízneme malé otvory.

Usmažíme buchtičky z obou stran horkém oleji a nakonec posypeme práškovým cukrem.

zdroj: vk.com

Sdílejte