Představujeme jednoduchý recept na malinké koblížky. Tajemství je v přípravě kynutého lehkého těsta s vanilkovým aroma! Dobré jsou s marmeládou, medem, kondenzovaným mlékem, nebo jen samotné. Rychlé, chutné, cenově dostupné!

Tajemství tohoto pokrmu je – přidání vodky do těsta. Nebojte se, alkohol se při vysokých teplotách smažení vypaří, ale koblížky budou velmi vzdušné a pak nedochází ke ztvrdnutí. Buďte na pozoru: příprava je velmi rychlá a těsto téměř okamžitě vykyne.

Přísady:

  • 2 vajíčka
  • 3-4 lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • 10 g vanilkového cukru
  • půl lžičky sody
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce vodky
  • 2 lžíce pšeničné mouky

Příprava:

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme sůl, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vodku. Prosejeme mouku s práškem do pečiva.

Nalijeme krémovou vaječnou směs do mouky a uhněteme nepřilnavé těsto. Pokud je potřeba, přidáme mouku.

Těsto vyválíme na sílu cca 0.5 cm a vyřežeme požadované tvary. Smažíme koblížky dozlatova v rozpáleném oleji a po vychladnutí můžeme podávat.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte