Všemožná zeleninová jídla, která se zapékají, nebo zeleninové placičky jsou velmi dobrou volbou na léto. Zeleniny je dost, takže si některé suroviny můžete vzít rovnou ze zahrádky a pochutnat si na této dobrotě.

Placičky se dělávají cuketové, brokolicové, květákové a spousta dalších druhů. V dnešním receptu použijeme zelenou cibulku, která má svěží chuť a také kefír, díky čemuž se vytvoří lahodná kombinace chutí.

Přísady:

  • kefír (tučný) – 200 ml
  • mouka (hladká) – 200 g
  • vejce (1 vejce + 1 žloutek) – 1 ks.
  • zelené cibulky – 1 svazek.
  • soda – 1/2 lžičky
  • Sůl – 1/2 lžičky
  • Rostlinný olej (na smažení)

Příprava:

Zelené cibulky nakrájíme na malé kousky. Smícháme Jogurt se sodou a mícháme.

Pak přidáme sůl, vejce a mouku. Mícháme, dokud není směs hladká.

Přidáme cibulku a mícháme. Smažíme z obou stran v předehřátém oleji na pánvi. Podáváme horké se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

zdroj: vk.com

Sdílejte