Vanilkové rohlíčky jsou dalším z typických druhů cukroví, které se pečou v každé domácnosti. Možná se Vám to zdá brzy, ale za chvíli jsou tu Vánoce, a proto je dobré se na ně připravit. Upečte si letos tyto rohlíčky!

Recept je jednoduchý a zaručí, že dokážete připravit výborné domácí vanilkové rohlíčky, jaké dělávala Vaše babička, či maminka. Nemusejí se bát ani začátečníci. Pokud nechcete čekat na Vánoce, můžete recept vyzkoušet hned!

Suroviny

  • 20 g tuku
  • 20 g kvasnic
  • 500 g hladké mouky
  • 80 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 150–200 ml zakysané smetany

Příprava

Rozpusťte tuk a smíchejte jej s kvasnicemi. Přidejte mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr. Pomalu míchejte a přidávejte po troškách zakysanou smetanu. Mělo by vzniknout hladké těsto, které nechte odpočívat přes noc v lednici.

Další den těsto vyválejte na tloušťku cca 1 mm a vykrájejte z něj rohlíčky. Předehřejte troubu a rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Upečte rohlíčky dozlatova a nakonec posypte práškovým cukrem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte