Velmi oblíbeným trendem v rámci zdravého životního stylu je nákup bio potravin, surovin od farmářů a nebo nejlépe domácí výroba a pěstování všeho od prvotních surovin až po konečné jídlo.

Mnoho lidí, kteří se snaží zhubnout se vyhýbá pečivu a volí jiné varianty. Pokud ale máte chuť na čerstvé křupavé pečivo, které není ze zmrazeného polotovaru, můžete vyzkoušet náš dnešní recept a připravit si domácí housky.

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 200 g margarínu
  • 3 šálky mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 100 g čerstvého droždí (nebo 3 lžíce suchého)
  • dvě špetky soli
  • cca 1,5 kg. mouky
  • vejce, mák

Postup:

V teplém mléce rozpustíme droždí a necháme 15 minut stát.

Všechny suroviny smícháme v měkké poddajné těsto.

Rozdělíme jej na 4 díly a každou část vyválíme na cca 0,5 centimetrovou výšku.

Pomocí sklenice vyřežeme z těsta kulaté tvary.

Tyto přeložíme vždy napůl a dáme na vymazaný plech s dostatečnými rozestupy.

Přikryjeme plech folií a necháme 30 minut odpočívat, předehřejeme si  troubu na 180 stupňů.

Každý kus pomažeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat mákem, nebo sezamem.

Pečeme cca 25 minut, do zhnědnutí a můžeme si pochutnat.

Z této dávky surovin vytvoříte dostatek pečiva, aby si pochutnala celá rodina. Dobrou chuť!

zdroj: vk.com

Sdílejte