Slané variace koláčů a různá zapékaná jídla jsou v poslední době populární, ať už jsou to masité pokrmy, těstoviny, nebo zelenina. Právě kombinace zeleniny a nějaké chutné náplně je velmi vhodná na léto.

Dá se konzumovat teplé, i studené a snadno jej připravíte ze sezónní zeleniny, jako je cuketa, nebo lilek. Příprava není nijak složitá a zabere jen pár minut, o vše ostatní se postará trouba a vy si tak můžete vychutnat tuto pochoutku bez námahy.

Přísady:

  • 3 střední cukety (nebo lilky)
  • 3-4 vejce
  • 100 g mouky (hladké)
  • 150-200 g krůtí šunky
  • 200 g eidam, mozzarella
  • 180 g zakysaná smetana 12 %
  • koření, pepř

Příprava:

Cuketu oloupeme, umyjeme a nakrájíme podélně na plátky.

Posolíme a necháme 30 minut stát, aby pustila šťávu.

Tu slijeme a plátky obalíme v oleji.

Plátky cukety osmažíme na pánvi, odložíme na ubrousek, aby se odsála přebytečná mastnota.

Můžeme je také upéct v troubě na plechu.

Do zapékací mísy poklademe cuketu a pokryjeme ji šunkou a sýrem, poté opět dáme cuketu a druhou vrstvu sýra a šunky.

Nakonec smícháme vejce se zakysanou smetanou a zalijeme nádobu.

Na povrchu posypeme sýrem.

Pečeme při 200 stupních cca 30 minut a můžeme podávat.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte