Oblíbenou úpravou většiny jídel je jejich smažení, ať už na pánvi, nebo ve fritovacím hrnci. Jídlo díky této přípravě získává křupavou zlatou krustu na povrchu a vnitřek zůstává jemný a vláčný. Dnes pro Vás máme skvělý inovativní recept.

Suroviny, které budete potřebovat, se Vám mohou zdát netypické. Tuto skvělou surovinu můžeme koupit již nyní ve většině obchodů a můžete si vyzkoušet tento jednoduchý recept.

Složení:

  • 2 menší dýně
  • 3 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 300 g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava:

Oloupeme dýni a nakrájíme ji na silnější plátky.

Vyřízneme střed.

Mleté maso okořeníme a přidáme prolisovaný česnek.

Naplňte plátky dýně mletým masem.

Na každý plátek dejte trochu masa.

Vejce a koření.

Obalte dýně v mouce, pak ve vejcích a smažte na mírném ohni v rozpáleném oleji.

Nesmažte přes vysoké teplo, aby maso neztratilo šťavnatost. Dobrou chuť!

zdroj: ketkes.com

Sdílejte