Vepřové maso je u nás velmi oblíbené, takže se vždy hodí inspirace na nějakou novou úpravu. Pokud právě takovou inspiraci hledáte, zkuste tento recept. Jedná se o lahodné vepřové plátky na medu.

Celé jídlo je zapékané a obsahuje již i brambory. Nejenže tedy ušetříte čas při přípravě, ale také nezašpiníte tolik nádobí a po dobrém obědě si tak můžete s klidným svědomím odpočinout.

Složení

  • 2,5 kg vepřových plátků
  • 1 česnek
  • sůl, pepř
  • 3 lžičky medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička balsamikového octa
  • 2 kg brambor
  • 5 cibulí
  • olej

Příprava

Rozdrťte česnek a smíchejte jej s hořčicí, medem, olejem, solí a pepřem. Touto směsí rovnoměrně potřete každý plátek masa z obou stran.

Oloupejte a nakrájejte brambory a umístěte je do plechu, či zapékací misky. Přidejte nakrájené cibule.

Na brambory s cibulí položte maso. Pokud máte čas, můžete jej nechat marinovat přes noc.

Zakryjte folií a pečte, dokud brambory nejsou měkké a maso nepustí šťávu. Nakonec odstraňte folii a pečte ještě 10 minut.

Dobrou chuť!

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte