Vepřové maso je velmi typické pro českou kuchyni a také se velmi často konzumuje v ostatních zemích střední Evropy. Pokud je tento druh masa váš oblíbený, jistě znáte mnoho receptů, jak jej připravit.

Inspirace ale není nikdy dost, a proto si podle dnešního receptu můžete rychle připravit právě vepřové plátky zapečené se zeleninou a sýrem. Díky této kombinaci získáte maso i oblohu a stačí přidat jen přílohu.

Složení

  • 500 g vepřového masa
  • 250 g tvrdého sýra
  • 100 g žampionů
  • 2 rajčata
  • majonéze
  • pepř
  • sůl

Příprava

Maso nakrájejte na plátky, dobře je naklepejte a položte na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Dochuťte maso solí a pepřem.

Rajčata nakrájejte na plátky a položte je na maso. Sýr nastrouhejte a třetinou posypejte maso s rajčaty.

Přidejte nakrájené žampiony a zalijte je majonézou. Posolte a přidejte zbylý sýr.

Pečte v předehřáté troubě při 200 stupních po dobu 20-25 minut.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte