Česká kuchyně je velmi typická svou širokou paletou omáček pro všechna různá masa a všelijaké druhy pokrmů. Pokud i Vy máte rádi omáčky k masu, tak si jistě velmi oblíbíte tento recept.

Jedná se o jednoduchou kombinaci vepřového masa a jemné krémové omáčky ze zakysané smetany. Stačí už jen zvolit vhodnou přílohu a můžete pohostit celou rodinu. Jistě si všichni pochutnají.

Složení

  • 700 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 150 g hub
  • mouka
  • 200 ml kysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • Křen

Příprava

Nakrájejte maso na malé plátky a opečte jej na grilované cibulce v pánvi. Přidejte sůl, trochu vody a povařte. Očistěte a opláchněte houby a pokrájejte je na tenké plátky, přidejte je k masu. Přidejte mouku a dobře zamíchejte. Jakmile jsou houby měkké, přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Vmíchejte hořčici a promíchejte. Po mírném vychladnutí podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: bidista.com

Sdílejte