Maso na houbách je tradiční recept české kuchyně. Můžeme takto připravovat hovězí, nebo vepřové maso a někdy i kuřecí. Protože naše země je všeobecně známá tím, že vepřové maso používá hodně, zvolíme právě tento druh.

Vepřové maso je celkem rychle připravené, a proto je skvělou volbou pro rychlý oběd, nebo večeří. Dnešní recept jej doplní chutnou sýrovou omáčkou a použité budou i houby, které se k masu skvěle hodí.

Složení

  • 1,5 kg vepřového masa
  • 500 g hub
  • 250 g smetanového sýra
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava

Maso nakrájejte na větší kostky, přidejte trochu oleje do hrnce, vsypte maso a začněte opékat.

Očistěte houby a nakrájejte je na kousky. Jakmile maso zbělá a pustí šťávu, podlijte jej trochou vody a přidejte houby.

Přidejte rajčatové pyré a česnek, směs nechte povařit.Jakmile je maso hotové, přidejte sýr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Jemně dochuťte kořením a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com 

Sdílejte