Vepřové maso se vyznačuje tím, že po porážce je téměř beze zbytku spotřebována každý část prasete. Nejedná se tedy pouze o kýtu, panenku, nebo ostatní kusy masa, které kupujeme pro běžnou spotřebu.

Své kouzlo mají také vepřová žebra, nebo právě kolena. Pokud jsou připraveny správně, mohou Vás skutečně ohromit. Zkuste například tento recept a jistě si pochutnáte. Je to velmi jednoduché!

Složení

  • Vepřové koleno (800–1000 g)
  • 5-6 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 malá lžička hořčice
  • 1 čajová lžička koření

Příprava

Koleno vyčistěte, umyjte a usušte. Proveďte hlubší řezy do kůže a vložte stroužky česneku. Smíchejte všechny ostatní přísady do směsi, kterou taktéž vpracujte pod kůži do masa. Nechte maso marinovat nejlépe přes noc. Koleno umístěte do plechu, nebo pekáče a pečte v troubě 2 až 2,5 hodiny při 160-170 stupních. Po vypnutí trouby nechte maso ještě 30 minut dojít v teple a můžete podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte