Pro českou kuchyni je typické mnoho věcí a jednou z nich jsou jistě domácí marmelády a zavařeniny všech možných druhů. Pokud jste někdy byli ve sklepě tradiční domácnosti, jistě ten pohled na plné poličky znáte.

Pokud byste si i Vy rádi připravili své vlastní domácí zavařené ovoce, ale odrazuje Vás složitý proces, zkuste tento recept. Jedná se nakládání ovoce bez nutnosti vaření a výsledek je opravdu fantastický!

Složení

  • 4 kg jakéhokoli čistého, ​​umytého, nakrájeného ovoce
  • 1 kg cukru (nejvhodnější je cukr krystal)
  • Citronová šťáva
  • 1 litr vody

Příprava

Umyjte sklenici v horké vodě, ale nevytírejte ji. Zabalte ji do čisté utěrky a nechte vychladnout. Povařte vodu s cukrem a ovocem. Jakmile se voda trochu vyvaří a ovoce pustí šťávu, naplňte směs do sklenice, a nakonec přidejte citronovou šťávu. Pevně zavřete a nechte vystydnout.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte