Občas se nám v obchodě či u řezníka podaří ukořistit nějaký opravdu pěkný kousek masa. Protože se ale maso rychle kazí, buď jej můžeme kupovat po malých kusech, nebo jej skladovat v mrazáku.

Pokud Vám ani jedna z těchto možností nevyhovuje, zkuste si připravit maso vařené v tuku, které si můžete uchovat až 8 nebo 20 měsíců. Zkuste to podle tohoto jednoduchého postupu a uvidíte sami!

Příprava

Maso nakrájejte a ochuťte. Rozpusťte tuk v hrnci a poté přidejte maso, ujistěte se, že je celé pokryto tukem. Povařte jej několik minut a poté můžete maso vyjmout a uskladnit i s tukem ve sklenicích. Zbylý tuk můžete použít dále v kuchyni jako například sádlo, ale maso v něm musí být stále obaleno při skladování.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte