Na Vánoce a v adventním čase se po příchodu Mikuláše všechny domácností mohou pochlubit železnou zásobou cukroví a různých sladkostí. Pokud však najdete dobrý recept na dezert, bylo by hříchem jej nepřipravit.

Jedním takovým je tento snadný ale vynikající žloutkový řez, který tvoří vynikající chuťovou kombinaci s čokoládovým krémem. Můžete jej připravit společně s cukrovím a podávat jej na slavnostní tabuli.

Složení

  • 500 g mouky
  • 150 g margarínu
  • 150 g cukru
  • 2 balení prášku do pečiva
  • 3 vaječné žloutky
  • Mléko

Krém

  • 200 ml vanilkového mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 10 ml rumu
  • 100 g másla
  • 100 g cukru

Poleva

  • 3 vejce
  • 200 g cukru

Příprava

Všechny přísady na těsto smíchejte a rozdělte na tři kusy. Každý kus rozválejte a samostatně upečte na plechu.

Smíchejte vanilkové mléko s kakaem a rumem. Zahřejte a chvíli povařte. Po vychladnutí vmíchejte máslo, cukr a vyšlehejte krém.

Sestavte dort tak, že mezi jednotlivé vrstvy těsta naplníte vrstvu krému.

Nakonec vyšlehejte bílky s cukrem a zahřejte. Výslednou směs použijte jako polevu na povrch dortu. Na závěr zasypejte dort strouhanou čokoládou a nechte ztuhnout v lednici několik hodin před podáváním.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte