Kombinace vanilky a čokolády je prostě věčným trendem, se kterým nikdy nešlápnete vedle. Platí to hlavně pro přípravu sladkých jídel a dezertů. Pokud tedy máte tuto kombinaci rádi, zkuste tento recept.

Kromě vynikající chuti je výhodou tohoto řezu také rychlost jeho přípravy společně s nenáročností přípravy. Můžete na pomoc přizvat také děti a udělat si společné víkendové odpoledne.

Složení těsta

  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Složení vanilkového krému

  • 150 g cukru
  • 2,5 balení jogurtu
  • vanilkový cukr
  • 300 ml smetany
  • 10 g želatiny

Složení čokoládového krému

  • 150 g cukru
  • 200 g mascarpone
  • 150 g hořké čokolády
  • 300 ml smetany
  • 10 g želatiny

Na ozdobu

  • 50 g mléčné čokolády
  • Kousky bílé čokolády

Příprava

Těsto: Vyšlehejte bílky, přidejte cukr, žloutky, olej a mouku s práškem do pečiva. Pečte v plechu nebo formě při 180 stupních po dobu 20 minut.

Čokoládový krém: Čokoládu rozpusťte, nechte vychladnout a smíchejte s mascarpone. Přidejte smetanu, cukr a promíchejte. Želatinu připravte dle návodu a vmíchejte ji do směsi. Krém navrstvěte na těsto a ponechte v lednici.

Vanilkový krém: Želatinu připravte dle návodu a smíchejte ji se smetanou, jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Navrstvěte vanilkový krém na čokoládový a opět nechte ztuhnout v lednici.

Nakonec povrch ozdobte mléčnou čokoládou a kousky bílé čokolády a nechte ztuhnout v lednici.

zdroj: finomreceptek.com

Sdílejte