Jablka jsou chutná celoročně a na rozdíl od některých druhů ovoce jsou skvělá v každé roční období. Pokud je máte rádi, jistě máte již pěknou sbírku receptů na jablečné pokrmy, dezerty a koláče.

Co ale zjemnit svěží a občas kyselou chuť jablek krémovým sladkým pudinkem s vanilkovou příchutí? Tato kombinace je vskutku lahodná a rozhodně stojí za vyzkoušení. Připravte si tento řez dle následujícího receptu.

Složení těsta

  • 500 g mouky
  • 100 g cukru
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 balení prášku na pečení
  • cca. 100 ml mléka

Složení náplně

  • 2 kg jablek
  • 6 lžic cukru
  • 2 vyšlehané bílky
  • Vanilka
  • Skořice
  • 1 l mléka
  • 2 balení vanilkového pudinku

Příprava

Smíchejte všechny přísady na těsto a nechte jej odpočívat v lednici. Jablka nastrouhejte a smíchejte je s kořením a cukrem. Pudink připravte v mléce dle návodu na obale a smíchejte s bílky. Odřízněte třetinu těsta a zbytek vložte do plechu. Na tento základ naskládejte vrstvu jablek a zalijte je pudinkem. Nakonec přidejte pruhy ze zbylého těsta a pečte při 180-200 stupních po dobu 25-30 minut.

zdoj: egyszerugyorsreceptek.com

Sdílejte