Listové těsto je základem mnoha oblíbených a tradičních receptů. Pokud jej chceme použít, většina z nás automaticky zamíří k mrazákům v supermarketu pro známou mraženou kostku těsta.

Tento připravený polotovar však nemá s máslem často mnoho společného a složení zabere často celý obal. Připravte si raději doma toto jednoduché těsto, které obsahuje opravdové máslo a použijete jej na cokoli!

Složení

  • 500 g mouky
  • 1 sklenice vody
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička soli
  • 500 g čerstvého másla

Příprava

Prosejte mouku a utvořte v jejím prostředku důlek. Do toho přidejte vodu, ulej, sůl a prohněťte těsto. Vytvarujte bochník, zakryjte těsto kuchyňskou utěrkou a nechte 20 minut v lednici. Poté těsto vyválejte na pomoučeném plechu a poklaďte jej plátky nakrájeného másla. Poté těsto složte a nechte 10 minut odpočívat. Těsto ještě dvakrát složte a vyválejte a poté jej můžete použít pro přípravu sladkých i slaných jídel.

zdroj: nyugdijasok.hu

Sdílejte