Pokud jste si zkoušeli podle jednoho z předcházejících receptů připravit lahodný domácí Pilaf, jistě jste sháněli také jednu z nepostradatelných surovin – Lavash. Tyto placky jsou základem pro mnoho jídel.

Pokud Vám tedy Pilaf zachutnal, můžete si Lavash připravit také doma. Zkuste to například dle tohoto velmi jednoduchého receptu. Tyto všestranné placky můžete použít i do mnoha jiných jídel z exotické kuchyně.

Složení

  • 350 g pšeničné mouky
  • 200 ml horké vody
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 0,5 lžíce soli

Příprava

Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek.

Přidejte olej, sůl a pomalu vmíchávejte teplou vodu.

Poté propracujte těsto rukama po dobu 4-5 minut, dokud nebude pevné.

Zabalte těsto do folie a nechte 15-30 minut stát.

Rozdělte těsto na 8 kusů a každý z nich vyválejte do placky o výšce 1-2 mm.

Placky opékejte na pánvi s olejem podobu 30 sekund z každé strany.

Připravené placky zakryjte vlhkým ručníkem a nechte je vychladnout.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte