Pokud se řekne české buchty, každý si většinou vybaví tvarohovou náplň, protože je pro ně velmi typická. Pokud i Vy máte rádi tvarohové buchty a zákusky, jistě byste si doma rádi nějaké připravili také!

Vyzkoušejte například tyto lehké tvarohové šneky, které jsou navíc zapečeny s lahodnou smetanovou omáčkou. Můžete je doplnit sezonním ovocem, nebo zmrzlinou a pohostit své přátele i rodinu.

Složení těsta

  • 350 g mouky
  • 3 g suchého droždí
  • 100 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 50 g másla (82%)
  • 70 g zakysané smetany
  • 3,5 g soli

Složení náplně

  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100 g cukru

Složení omáčky

  • 200 g smetany
  • 1 lžíce cukru

Příprava

Rozpusťte droždí v teplém mléce s půl lžičkou cukru a 2-3 lžičkami mouky. Míchejte, dokud nezískáte homogenní a tekuté těsto. Ponechte jej stát při pokojové teplotě po dobu 30 až 40 minut, dokud se nevytvoří pěna.

Smíchejte mouku, sůl a cukr, měkké máslo a zakysanou smetanu. Přidejte kvasnicové těsto. Dobře promíchejte do těsta o střední hustotě. Dle potřeby přidejte mouku.

Těsto zakryjte ručníkem nebo fólií a nechte jej odpočívat 10-15 minut. Poté těsto promíchejte, dokud nebude hladké a homogenní. Zakryjte ho a nechte ho kynout na teplém místě. Jeho objem by se měl zdvojnásobit. Pokud máte čas, nechte těsto kynout dvakrát. Smíchejte tvaroh s vejci a cukrem do hladké hmoty. Těsto vyválejte do tvaru obdélníku o tloušťce 0,5-1 cm.

Těsto pokryjte rovnoměrně náplní a zabalte do rolády. Nakrájejte jednotlivé plátky o požadované tloušťce. Všechny šneky vyskládejte na plech s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Zakryjte je ručníkem a nechte 40 minut stát při pokojové teplotě. Během této doby bude těsto kynout.

5-7 minut před pečením pomažte šneky vajíčkem a pečte při 180-200 stupních. Smíchejte smetanu s cukrem a jakmile šneky vyjmete z trouby, pomažte je touto omáčkou. Nechte vychladnout a můžete podávat.

zdroj: kilocalorii.ro

Sdílejte