Knedlíky všeho druhu s různými náplněmi jsou tradičním jídlem v každé české domácnosti. Často jsou plněny ovocem, mákem a nebo marmeládou a posypané cukrem a rozpuštěným máslem.

Nejedno dítko si pochutná nejvíc právě na takovém pokrmu. Pokud ale nemáte čas nechávat těsto kynout a zdlouhavě knedlíky připravovat, zkuste tuto rychlou alternativu. Stačí jen dochutit dle libosti!

Ingreidence

  • Tvaroh – 3 šálky
  • Vejce – 2 kusy
  • Cukr – 2-3 lžíce
  • Sůl – 0,5-1 čajové lžičky
  • Mouka – 2 šálky
  • Máslo – 100 gramů

Příprava

Tvaroh pomeleme, nebo nadrobíme a smícháme s vejci a cukrem. Přidáváme mouku a dobře mícháme a těsto prohněteme.

Těsto rozdělíme na několik částí. Každou vyválíme do tenké nudle a ukrajujeme malé knedlíčky. Vaříme je v mírně slané vodě a stále mícháme. Vaříme každý knedlík 3-4 minuty a můžeme podávat.

zdroj: povar.ru

Sdílejte