Bábovka je tradičním pokrmem, který zdobí stoly v mnoha domácnostech. Toto sladké pečivo lze připravovat na několik způsobů a chuťových variant. Od mramorové po plněnou, každý má svůj oblíbený druh.

Pokud se chcete naučit také péct bábovku, doporučujeme začít od základního receptu, jako je tento. Díky snadnému postupu se vám povede vytvořit lahodnou bábovku, která bude krásně vláčná a bude všem chutnat.

Přísady

  • 180 g másla
  • 4 žloutky + 2 bílky
  • 200 g vanilkového cukru
  • 30 g kvasnic
  • půl lžíce strouhané citronové kůry
  • 1/2 kg mouky
  • 1/2 l mléka
  • loupané mandle
  • rozinky

Postup

Smíchejte 180 g másla se 4 žloutky, 200 g vanilkového cukru a přidejte 30 g kvasnic s vlažným mlékem a trochou cukru.

Smíchejte citronovou kůru a rozinky, pak přidejte mléko a mouku. Celé těsto pořádně promíchejte a přidejte bílky.

Těsto vlijte do formy na bábovku, vymazané máslem a posypané moukou, posypejte oloupanými mandlemi.

Poté umístěte bábovku do trouby a pečte po dobu 1 hodiny. Nakonec posypejte bábovku práškovým cukrem.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte