Vepřové maso v kombinaci se zelím je v české republice nejvíce známé jako „vepřo, knedlo, zelo“, kdy přílohu tvoří další oblíbená součást české kuchyně – houskový knedlík. Toto jídlo jistě znáte.

Pokud jste si jej oblíbili, určitě Vás potěší tento recept, který je malou obměnou tohoto tradičního českého jídla. Příprava může být náročnější, ale výsledný pokrm Vás jistě uchvátí svou chutí.

Složení

  • 1-1,20 kg zelí
  • 1 kg vepřového masa
  • 40 g tuku
  • 40 g mouky
  • 30 g cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 zelená paprika
  • 1-2 rajčata
  • 1 balení knedlíků
  • 1-2 lžíce octa
  • 200 ml kysané smetany

Příprava

Maso omyjte a nakrájejte. Nasolte jej a dochuťte kořením. Na 40 g tuku jej opražte na pánvi, zalijte vodou a povařte 40 minut. Poté přidejte očištěné zelí nakrájené na proužky a jemně nasekanou cibuli. Poté přidejte nakrájenou papriku a rajčata, zahustěte moukou, a ještě vařte do změknutí. Jakmile je maso se zeleninou hotové, slijte šťávu a tu smíchejte se zakysanou smetanou, octem a nalijte zpět na maso, povařte ještě cca 10 minut. Nakonec podávejte s knedlíkem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte