Kdo by neznal tradiční české jídlo – vepřo, knedlo, zelo. Tato klasika se podává napříč všemi českými domácnostmi a nenajde se u nás snad nikdo, kdo si tento pokrm aspoň občas nedopřeje.

Pokud toto jídlo také doma připravujete, jistě máte ten svůj oblíbený recept. Pokud se však teprve chystáte jej vařit poprvé, zkuste tuto zapékanou variantu. Nakonec stačí přidat jen knedlík a zakysanou smetanu.

Složení

  • 1 kg zelí
  • 1 kg vepřového masa
  • malá cibule
  • trocha červené papriky
  • sůl, pepř

Příprava

Zelí vložte do vymazaného plechu, posypejte červenou paprikou a přidejte nakrájenou cibuli. Nakonec přidejte kusy masa a zalijte 150 ml vody a zakryjte alobalem a pečte v troubě. Jednou za čas promíchejte a po upečení podávejte s vhodnou přílohou a zakysanou smetanou.

zdroj: bidista.com

Sdílejte