Klasický čokoládový dezert s vanilkovým krémem zná opravdu každý. Pokud tento recept rádi připravujete a hledáte inspiraci na obměnu, nebo jej jen chcete připravit více sytý, tento recept je pro Vás!

Hlavní změna spočívá v přidání sušenkové vrstvy a také vrstvy, která obsahuje tvaroh. Ten dodá zákusku svěží chuť a zároveň bude více sytý pro všechny strávníky. Jistě všichni tuto změnu ocení!

Složení těsta

  • 250 g mletých sušenek
  • 50 g měkkého másla
  • 50 g cukru
  • 100 ml mléka

Tvarohová vrstva

  • 200 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany
  • 1 šálek vanilkového cukru

Vanilková vrstva

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka

Smetanová vrstva

  • 200 ml smetany
  • 50 g cukru

Na ozdobu

  • 50 g strouhané čokolády

Příprava

Sušenky smíchejte s mlékem, máslem a cukrem a vytvořte z nich spodní vrstvu ve formě na dort. Vyšlehejte smetanu a smíchejte ji s tvarohem, vanilkovým cukrem a cukrem. Přidejte tuto vrstvu na základ.

Pudink připravte v mléce a poté jej navrstvěte na tvaroh.

Nakonec vyšlehejte smetanu a navrstvěte ji na pudink. Celý povrch dortu zasypejte strouhanou čokoládou a nechte ztuhnout v lednici několik hodin před podáváním.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte