Dnes Vám přinášíme vynikající řecký recept – cuketové karbanátky. Jedná se o tradiční svačinu, kterou si můžete objednat v nejlepších restauracích v Řecku. Cuketové karbanátky jsou neuvěřitelně šťavnaté a jemné.

V každé formě má cuketa prospěšné účinky pro zažívací orgány a zlepšuje stav kůže. Je také dobrá pro hubnutí: ačkoli je cuketa nízkokalorická, zajistí pocit sytosti po dlouhou dobu. Proto po takovém jídle nebudete chtít dlouho jíst.

Složení

  • 2 ks cukety
  • 2 ks vajec
  • 50 g strouhaného sýra
  • 5 lžic mouky
  • 1 svazek petrželky
  • 3 lžíce oleje
  • Bazalka
  • Mletý černý pepř
  • Sůl dle chuti

Příprava

Oloupejte cuketu a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Vytlačte šťávu. K cuketě přidejte sýr a nasekanou petrželku, vejcem mouku, bazalku a dochuťte solí a pepřem. V pánvi rozehřejte olej a osmažte jednotlivé karbanátky z každé strany. Můžete také péct karbanátky v troubě. Podávejte se zakysanou smetanou.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte