Obalovaný smažený květák je stálicí českých stolů a v naší tradiční kuchyni má své neodmyslitelné místo. Dnešní doba však přeje lehčím a méně kalorickým receptům a způsobům úprav.

Abyste zachovali zdravou a nízkokalorickou podobu květáku, je lepší jej místo smažení upéct v troubě. Zkuste to podle tohoto receptu a získáte svěží letní jídlo plné vitamínů. Stačí zvolit vhodnou přílohu.

Složení

  • 1 hlávka květáku
  • 20 ml zakysané smetany
  • 5 lžic strouhanky
  • 3 lžíce strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Hořčice
  • Pepř

Příprava

Květák rozdělte na růžičky a očistěte jej. Uvařte květák ve vodě a nechte oschnout. Smíchejte vejce se zakysanou smetanou, solí, pepřem, hořčicí a česnekem. Obalte květák ve směsi a poté ve strouhance. Vložte obalený květák do žáruvzdorné nádoby a pečte při 180 stupních po dobu 20 minut. Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: femina.hu

Sdílejte