Tradiční buchty od babičky, nebo maminky jsou typickým českým dezertem. Mohou mít mnoho náplní od tradičního máku, povidel, nebo marmelády po kousky zavařeného ovoce, nebo čokolády.

Upéct takové buchty podle originálních receptů bývá náročné, zejména kvůli delší době, která je nutná k vykynutí těsta. Pokud ale nemáte čas, můžete vyzkoušet tyto jednoduché buchty, které kynutí nevyžadují.

Složení

  • 500 g mouky
  • 80 g margarínu
  • 70 g cukru
  • 20 g kvasnic
  • 200-300 ml mléka
  • 2 žloutky

Příprava

Smíchejte všechny přísady do jemného těsta a rozválejte jej. Nakrájejte těsto na kostky. Každý kousek těsta naplňte libovolně ořechy, mákem, nebo džemem. Zabalte buchty a vyskládejte je na plech vymazaný margarínem. Pečte 20 až 25 minut v troubě a podávejte posypané práškovým cukrem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte