Letošní úroda ovoce byla díky teplým dnům a silnému letnímu sluníčku pořádně bohatá. Jistě máte plný sklep a spíž plné plodů z Vaší zahrádky, nebo jste nějaké ovoce dostali darem od jiných pěstitelů.

Nejčastějším a nejoblíbenějším ovocem jsou jablka a pokud je nechcete jíst syrová, můžete si je dopřát jako součást velmi chutného koláče. Zkuste si jej připravit například dle tohoto receptu.

Složení

  • 3 malá jablka
  • 3 vajíčka
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • 150 g mouky
  • 50 g škrobu
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 180 ml čerstvé smetany

Příprava

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte do mísy a pokapejte citronovou šťávou.

Smíchejte vejce, máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva a škrob.

Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.

Jemné těsto vylijte do vymazané formy nebo plechu a na povrch naskládejte jablka.

Pečte po dobu 30 minut a před podáváním posypejte cukrem

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte