Vztahy k pečení se liší. Existují nadšené hospodyňky, které bez sebemenších obtíží připravují několikapatrové dorty promazané lehkým a perfektně vyšlehaným krémem. Vše ještě dozdobí polevou.

Existuje ale poměrně mnoho těch, kteří si k pečení nenašli cestu a sladké dezerty připravují jen výjimečně. Pro obě skupiny se skvěle hodí tento jednoduchý recept na přípravu lahodné višňové bublaniny. Jistě si pochutnáte!

Složení

  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 500 g mouky
  • 1 lžička prášku na pečení
  • 250 ml mléka
  • 500 g višní

Příprava

Máslo smíchejte s cukrem, pak směs vložte do misky a přidejte vajíčka. Poté rozmíchejte vanilkový cukr v mléce a celou směs promíchejte pomocí robota. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva, dobře promíchejte. Těsto vlijte do vymazaného plechu a vyskládejte na něj višně bez pecek. Pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut. Posypte práškovým cukrem a podávejte.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte