V pekařství vždy lákavě vypadají šneci z křehkého těsta naplnění sladkou, nebo slanou náplní. Pokud jste si tuto pochoutku také oblíbili, jistě víte, že je to skvělá svačina ke kávě, čaji, nebo pro děti do školy.

Zkuste si podle tohoto receptu připravit domácí variantu těchto šneků. V receptu je použita sýrová náplň s česnekem, ale Vy si můžete pokaždé připravit náplň jinou, například skořicovou, nebo ovocnou.

Složení těsta

  • 130 ml mléka
  • 300-350 g mouky
  • 100 g másla
  • Lžička cukru
  • Půl lžičky soli
  • 5 g suchého droždí

Náplň

  • tři stroužky česneku,
  • 100 gramů tvrdého sýra;
  • Svazek bylinek – kopr, zelená cibulka
  • 30 gramů másla.

Příprava

Rozpusťte máslo na náplň a nechte jej vychladnout.

Smíchejte mléko, máslo, sůl, cukr a kvasnice.

Vše dobře promíchejte ručním mixérem a přidejte mouku.

Prohněťte těsto, nemělo by lepit.

Zabalte těsto do folie a nechte odpočívat 20 minut při pokojové teplotě.

Bylinky si umyjte a nakrájejte nožem najemno.

Sýr nastrouhejte a vložte do misky.

Smíchejte sýr s prolisovaným česnekem.

Těsto rozválejte do tenka a pomažte roztaveným máslem.

Celé těsto posypte bylinkami a poté přidejte sýr s česnekem.

Těsto zarolujte a odřízněte konce.

Nakrájejte proužky o šířce 2-3 cm.

Poskládejte šneky na vymazaný plech.

Smíchejte jeden žloutek s trochou mléka a výslednou směsí šneky potřete.

Pečte při 180 stupních po dobu 20-25 minut.

Podávejte horké, nebo studené.

zdroj: ideireceptov.ru

Sdílejte