Co se týká sladkého a dezertů, dlouhá zima přeje spíše krémovým dortům s čokoládovou, nebo vanilkovou příchutí a krémem, které jsou skvělé ke kávě a dokáží výborně zasytit. Blíží se ale letní sezona.

Právě pro teplé jarní a letní dny jsou typické svěží dorty s ovocem, které se lépe tráví a nemusejí se péct. Připravte si již nyní lahodný nepečený dort z jogurtu s ovocem, který Vás jistě okouzlí!

Složení

  • 250 g piškotů
  • 10 g želatiny
  • 170 g cukru
  • 250 g kysané smetany
  • 300 g přírodního jogurtu
  • 300 ml smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3–4 mandarinky
  • 2 pomeranče

Příprava

Oloupejte pomeranč a nakrájejte jej na tenké plátky. Vyložte formu o průměru 22 cm fólií a na spodní a boční stranu položte několik plátků pomeranče. Na pomeranče naskládejte vrstvu piškotů. Vyšlehejte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkou, jogurtem a zakysanou smetanou. Želatinu rozpusťte v malém množství vody a přidejte do směsi. Oloupejte mandarinky, nakrájejte je na kostky a vmíchejte do směsi. Přidejte polovinu krému na piškoty a poté opět naskládejte vrstvu piškotů. Přidejte zbytek krému a na něj poklaďte zbylé plátky pomeranče. Umístěte dort do lednice na dobu nejméně 3 hodin, ale není problém, pokud tam zůstane celou noc. Jakmile dort ztuhne, vyklopte jej z formy a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte