Samotný název tohoto zákusku přímo vyzařuje jeho jemnost a vláčnost. Pokud tedy máte rádi krémové dorty, které se rozplývají na jazyku, jistě si rádi tento jednoduchý recept přidáte do své sbírky.

Další nespornou výhodou u sušenkových dortů je fakt, že díky použití sušenkového těsta, které bývá často velmi snadné na přípravu, nemusíte trávit hodiny u plotny a míchat velké množství přísad.

Složení

  • Čtyři vejce
  • Jedna lžička prášku na pečení
  • Jeden hrnek cukru
  • Jeden hrnek mouky

Krém

  • Sklenice mléka
  • Dvě lžíce mouky
  • Jedno vejce
  • Hrnek cukru
  • Sáček vanilinu
  • 50 g másla

Poleva

  • Čtyři lžíce mléka
  • Dvě lžíce cukru
  • Jedna lžíce kakaa
  • 50 g másla

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mouku a prášek do pečiva. Promíchejte těsto, vylejte jej do formy a pečte po dobu 15 minut, poté nechte těsto v uzavřené vypnuté troubě dalších 15 minut. Těsto rozkrájejte na tři části.

Smíchejte mléko, mouku, vejce, cukr a vanilin. Směs povařte a neustále míchejte. Po zhoustnutí odstavte z tepla a vmíchejte máslo. Míchejte do úplného vychlazení.

Každý kus těsta pomažte krémem a poté je naskládejte na sebe.

Smíchejte mléko, kakao a cukr ve vodní lázni. Po odejmutí z tepla vmíchejte máslo a polevou přelijte povrch dortu.

Nechte dort ztuhnout v lednici dvě hodiny a můžete podávat.

zdroj: likecooking.ru

Sdílejte