Současné období před velikonoci je známé jako masopust a k němu neodmyslitelně patří smažené koblížky plněné sladkou naplní. Jen pomyšlení na ně mnohým jistě vykouzlí úsměv na tvářích.

Koblížky však nemusí být vždy jen sladké. Pokud žijete v domácnosti s milovníky masa, můžete pro ně připravit tuto slanou variantu plněnou právě chutnou masovou směsí. Po skončení půstu si je všichni rádi vychutnají!

Složení

  • 500 g mletého masa
  • 2 cibule
  • sůl, pepř (podle chuti)

Složení těsta

  • 4 šálky mouky (3 na těsto, 1 na zpracování)
  • 360 ml vody nebo mléka
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • 2 lžičky suchého droždí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 bílek

Příprava

Smíchejte mléko (vodu), mouku, cukr, sůl, kvasnice a rostlinný olej. Promíchejte a položte na teplé místo, aby těsto vykynulo. Půlku cibule osmažte na pánvi, přidejte maso a opékejte, dokud nebude připravené, poté přimíchejte syrovou cibuli. Těsto vyválejte a vykrájejte kruhy o průměru 6-8 cm. Na střed každého kruhu položte trochu náplně a zabalte koblížek. Každý z nich osmažte ze všech stran v pánvi a poté je vyskládejte na plech. Zakryjte alobalem a pečte 15 minut na 175 stupňů. Můžete podávat!

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte