Kuřecí maso je vynikající, rychlé na přípravu a také se díky skvělým nutričním hodnotám hodí do dietního režimu stravy. Občas ale může být kuře vysušené vařením, či přípravou na pánví příliš dlouho.

Pokud se chcete takovému výsledku vyhnout, vhodným řešením je úprava masa pečením. Dle tohoto receptu si můžete připravit výborná kuřecí stehna zapečená s bramborami a cibulí. Zkuste ještě dnes.

Složení

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 kg brambor
  • 4 cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 1 lžičku sušeného, ​​strouhaného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozemletého rozmarýnu
  • 1 svazek nakrájené petržele
  • 1 dl rosé
  • sůl podle chuti

Příprava

Očistěte maso a posypejte je směsí koření.

Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy a uvařte v osolené vodě.

Do plechu, či zapékací misky vložte brambory, poté maso, a nakonec nakrájenou cibuli.

Zalijte vínem, zakryjte alobalem a pečte v troubě na 250 stupňů 1 hodinu. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut.

Podávejte s pečenými bramborami a cibulí.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte