Tato pochoutka se hodí pro každou příležitost. Tak či tak si každý z vás může tyto klobásky připravit v pohodlí svého domova a vychutnat si jejich chuť.

Díky domácí přípravě máte plnou kontrolu nad použitými surovinami a také procesem přípravy, nemusíte se tedy bát žádných informací, které kolují o složení a přípravě produktů uzenářského průmyslu.

Složení pro 25 párků

  • 3 kg vepřového masa
  • 1,5 kg hovězího masa
  • 3 česneky
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce červeného pepře
  • 1 lžička pálivé červené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 60 až 70 g hrubé soli (podle potřeby)
  • vepřová střeva

Příprava

Důkladně Očistíme a důkladně omyjeme střevo, abychom zabránili jeho přerušení. Vmícháme jednu lžíci soli do 300 ml vody. Maso nakrájíme na malé kousky, Opražíme na pánvi a nameleme. Do drceného masa přidáme drcený česnek, sůl, pepř, trochu slané vody a další koření.

Pokud je smažené maso suché, můžeme přidat trochu slaniny, abychom získali salámovou klobásu. Prohněteme směs na klobásu rukama tak, aby koření dobře ochutilo maso. Maso necháme přes noc stát v chladničce.

Jedná se o velmi jednoduchou operaci. Při nakládání střev dbejte na to, aby se nedostal do střeva vzduchu a náplň se rozmístila rovnoměrně, klobásy by měly být ne příliš měkké nebo příliš tvrdé, protože se při pečení změní konzistence.

Naplníme každé střevo namletou směsí masa. Při pečení se ujistěte, že teplota nepřesahuje 80 stupňů, protože klobásy vysuší a nebudou šťavnaté.

zdroj: bidista.com

Sdílejte