Rolády ať už ve sladké nebo slané podobě jsou velmi populárním jídlem. Slané obvykle plněné masem, sýry, nebo například zeleninou představují skvělé hlavní jídlo, které je skvělé doplnit například kokosovou roládou jako dezertem.

Zatímco na sladké rolády je receptů všude plno, na ty slané je jich poměrně málo. Ten níže uvedený je však vynikající a navíc rychlý. Vyzkoušejte kombinaci mletého masa, vajec a křupavého těsta!

Složení

  • 650 g mletého masa
  • Hotové těsto
  • 15 g česneku
  • 6 vajec
  • 50 g mozzarelly
  • 35 g petrželky
  • Sůl

Příprava

Vajíčka uvařte. V misce smíchejte mleté maso s česnekem, cibulí a kořením. Přidejte jedno syrové vejce a petrželku, dobře promíchejte. Mozzarellu nakrájejte na 9 kousků. Na plech s pečicím papírem položte těsto a naplňte jej mletým masem. Přidejte mozzarellu a vejce doprostřed a zakryjte opět masovou směsí. Těsto podélně nařežte a zabalte přes maso tak, aby nikde nevyčnívalo. Celou roládu potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut při 180 stupních.

zdroj: bucatarul.eu

Sdílejte